Wistjedat? leem is gezond

Dat leem als natuurlijke pleister op uw binnenmuren gezond is, is logisch. Want, ten eerste, leem bestaat uit zand, klei, aarde en stro. Dus enkel zaken die je buiten, in de natuur, aantreft. Zonder chemische of andere schadelijke toegevoegde stoffen. Ten tweede regelt de leem het vochtgehalte in huis: hoe meer vocht er binnen hangt, hoe meer de leem die zal opnemen. En hoe droger het binnen is, hoe meer vocht die muren weer zullen afgeven. Daardoor kunnen ook de huisstofmijt en schimmels zich minder snel nestelen in huis. En ten derde is het ook gezond voor ons leefmilieu: als uw huis ooit gerenoveerd of afgebroken zal worden, dan zal de pleister gewoon “terugkeren” naar de aarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *